ONLINE REGISTRATION
UPCOMING SEMINARS
 • Η Αγγλική Κυβέρνηση έχει επιβεβαιώσει πως οι Ευρωπαϊοι φοιτητές που θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους την ακαδημαϊκή χρονιά 2018/2019 σε Αγγλικό Πανεπιστήμιο θα πληρώνουν τα δίδακτρα που θα πληρώναν μέχρι σήμερα οι Ευρωπαϊοι και Άγγλοι φοιτητές (Εuropean and Home fees) για όλη την διάρκεια της σπουδής τους.
  Θα δικαιούνται επίσης να κάνουν αίτηση για το φοιτητικό δάνειο (student loan) που προσφέρει η Αγγλική Κυβέρνηση σε Ευρωπαϊους φοιτητές για όλη την διάρκεια της σπουδής τους (ακόμη και αν η σπουδή τους θα ολοκληρωθεί μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.)

   

 • Φοιτητική ζωή στην Αγγλία - 5 πράγματα που δεν πρέπει να χάσεις!

  Αν σας έχουν δεχτεί για σπουδές σε πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου τότε είστε πολύ τυχεροί! Θα έχετε την ευκαιρία να σπουδάσετε σε ένα αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο,  με εξαίρετους καθηγητές και πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες. Η Αγγλία όμως δεν προσφέρει μόνο ένα στέρεο ακαδημαϊκό υπόβαθρο. Αντίθετα έχει πολλά κρυμμένα μυστικά που μπορείτε να ανακαλύψετε.

  Κατά τις σπουδές σου λοιπόν μην αφεθείς μόνο στα μαθήματα και το πανεπιστήμιο. Άλλωστε θα περάσεις 3 - 4 χρόνια σε αυτή την χώρα. Μην ξεχάσεις να απολαύσεις αυτή την εμπειρία ζωής!!!!

  1. Γνώρισε τη χώρα !

  Τα Σαββατοκύριακα μην μείνεις κλεισμένος στο δωμάτιο σου. Επισκέψου κάποιο μουσείο ( έχουν μουσείο για ότι φανταστείς), αγόρασε προϊόντα από τα τοπικά market, κάνε ποδηλασία δίπλα στο ποτάμι, ξεφάντωσε σε μια συναυλία, απόλαυσε ένα musical ή μια θεατρική παράσταση. Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς την φοιτητική σου κάρτα για να έχεις πιο χαμηλές τιμές σε εστιατόρεια, μουσεία και χώρους αναψυχής.

  2. Απόκτησε ένα χόμπυ !                                     

  Στα Student Union των Αγγλικών πανεπιστημίων υπάρχουν εκατοντάδες societies με ποικίλες δραστηριότητες που μπορείς να γραφτείς. Ως Κύπριοι συνήθως γινόμαστε μέλη στην Greek/ Hellenic/ Cypriot ομάδα του πανεπιστημίου. Γιατί όμως να μην μπείτε και στην χορωδία ή στην ομάδα σκάκι, paintball,  χορού ή στην ομάδα εθελοντών του πανεπιστημίου σας. Θα αποκτήσετε νέους φίλους και σίγουρα νέες δεξιότητες! Ίσως να σας δοθεί η ευκαιρία να μπείτε σε διαγωνισμούς και να ταξιδέψετε σε άλλες πόλεις της χώρας.

  3. Μάθε ένα νέο σπορ !

  Ο Βασιλιάς των σπορ μπορεί να είναι το ποδόσφαιρο αλλά μέσα στα πανεπιστήμια μπορείς να δοκιμάσεις δεκάδες αθλήματα και να συμμετέχεις σε ερασιτεχνικούς αγώνες. Δοκίμασε τις ικανότητες σου λοιπόν στο χόκεϋ, το badminton, το kickboxing, την κωπηλασία ή τις πολεμικές τέχνες. Αν θέλεις κάνε μαθήματα σκι που μπορεί να εξασκήσεις σε ορεινές περιοχές της Αγγλίας τους χειμερινούς μήνες. Αν προτιμάς κάτι πιο παραδοσιακό, στα sports centers των πανεπιστημίων έχει μαθήματα αεροβικής, γιόγκα, πιλάτες και γυμναστήριο.

  4. Γνώρισε φοιτητές από όλο τον κόσμο !

  Στα πανεπιστήμια της χώρας φοιτούν περισσότεροι από 600.000 νέοι από όλο τον κόσμο. Μην χάσεις την ευκαιρία να γνωριστείς και να κάνεις  παρέα με παιδιά από το Μεξικό, τον Καναδά, την Νότιο Αφρική, την Ευρώπη και την Ασία.  Αν έχεις την δυνατότητα φιλοξένησε κάποιους φίλους σου στην Κύπρο και αν σου δοθεί η ευκαιρία ταξίδεψε μέχρι την χώρα τους και εσύ.

   

  5. Ταξίδεψε !

  Από το Ηνωμένο Βασίλειο μπορείς να βρεις τρομερές τιμές για αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή σε ευρωπαϊκούς και διεθνής προορισμούς. Μην χάσεις αυτές τις ευκαιρίες να εκδράμεις για 2-3 μέρες ή σε ένα πιο μακρινό προορισμό στις διακοπές σου. Δοκίμασε να ταξιδέψεις και με το τραίνο Eurostar στο Παρίσι ή τις Βρυξέλες. Να θυμάσαι ότι στο Η.Β εκδίδουν φοιτητικές εκπτωτικές κάρτες για λεωφορεία, τραίνα και αεροπορικά όποτε επωφελήσου των εκπτώσεων.

  Για περισσότερες πληροφορίες για σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Πως θα διαλέξει το παιδί μου κατεύθυνση για το Λύκειο;

  Πολλοί μαθητές αλλά και γονείς διερωτούνται πως  είναι δυνατόν ένα παιδί γυμνασίου, στην ηλικία των 14 - 15 να επιλέξει την σωστή κατεύθυνση που θα τον οδηγήσει στον κλάδο σπουδών που θέλει να ακολουθήσει στο Πανεπιστήμιο.

  Το σημαντικό που πρέπει να θυμόμαστε ως γονείς είναι ότι πρέπει, αφού βοηθήσουμε το παιδί μας με κάθε δυνατό τρόπο, να το αφήσουμε να επιλέξει το ίδιο την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει για το Λύκειο. Είναι δική του απόφαση να επιλέξει ποια μαθήματα τον ενδιαφέρουν και τον ευχαριστούν περισσότερο.

   Στόχος μας δεν είναι, όπως νομίζουν πολλοί, να πιέσουμε το παιδί να επιλέξει κλάδο σπουδών από την τρίτη Γυμνασίου. Αντίθετα, πρέπει να βοηθήσουμε το παιδί μας να  βρει ένα συνδυασμό μαθημάτων που τον ευχαριστεί, στα οποία αποδίδει καλύτερα και που του αφήνουν ανοικτές τις πόρτες για να ακολουθήσει, στην πορεία, έναν από τους κλάδους σπουδών που πιθανόν να τον ενδιαφέρουν.

  Θα διερωτάστε λοιπόν πως είναι αυτό εφικτό.

  Τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε λοιπόν είναι τα εξής:

  1. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να κάνει μια λίστα με τα μαθήματα που του αρέσουν περισσότερο. Μιλήστε μαζί του και προσέξτε να μην αφήσει πίσω κάποια μαθήματα στα οποία είναι καλός και του αρέσουν πολύ αλλά δεν τον εμπνέει ο καθηγητής του την συγκεκριμένη περίοδο.

  2. Γράψτε κάτω μια λίστα με τα επαγγέλματα που ακούγονται ενδιαφέρον στο παιδί σας και που θα ήθελε να μάθει περισσότερα για το είδος εργασίας και τις σπουδές που απαιτούνται γι' αυτά.

  3. Δώστε την ευκαιρία στο παιδί να κάνει ένα καλό τεστ χαρακτηριστικών και επαγγελματικού προσανατολισμού. Αυτό μπορείτε να το βρείτε στο διαδίκτυο ή μέσω κάποιου καλού Σύμβουλου Εκπαίδευσης. Με αυτό το τεστ θα πάρει το παιδί σας επιπλέον ιδέες για τους κλάδους που πιθανόν να του ταιριάζουν αλλά δεν του δόθηκε η ευκαιρία να τους γνωρίσει ακόμα.

  4. Συζητήστε με το παιδί σας για τις επιλογές που έχει ως προς την χώρα σπουδών στην οποία επιθυμεί να σπουδάσει. Πιθανόν να προκύψουν επιπλέον μαθήματα, εξετάσεις  αλλά και μια νέα γλώσσα που θα πρέπει να διδαχθεί το παιδί.

  5. Κάντε ένα συνδυασμό των μαθημάτων / εξετάσεων / A levels που χρειάζονται για να ενταχθεί ο μαθητής στο πανεπιστήμιο στους συγκεκριμένους κλάδους σπουδών. Αν δυσκολεύεστε να προσδιορίσετε ποια μαθήματα είναι απαραίτητα για τους κλάδους σπουδών που ενδιαφέρουν το παιδί σας, μπορείτε να συμβουλευτείτε την σελίδα του Υπουργείου Παιδείας για τα ΑΑΕΙ Κύπρου και Ελλάδας, τον σύμβουλο του σχολείου σας ή έναν εγκεκριμένο Σύμβουλο Εκπαίδευσης του British Council για σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  Μην ξεχνάτε ότι σε αυτή την ηλικία δεν είναι σωστό να πιέσουμε το παιδί μας να αποφασίσει κλάδο σπουδών ή είδος εργασίας που επιθυμεί να ακολουθήσει. Στόχος μας είναι να του δώσουμε την ευκαιρία να ενισχύσει τις ικανότητες του και τις γνώσεις του, να δοκιμάσει και να δοκιμαστεί σε μαθήματα που τον ενδιαφέρουν και να μπορεί να επιλέξει αργότερα, χωρίς εμπόδια, τον κλάδο σπουδών του για το πανεπιστήμιο.

   

   


Website Created & Hosted by Website.com Site Builder